خواص مواد غذایی

خواص شراب انگور قرمز چیست؟

آیا در مورد شراب قرمز یا شراب سرخ چیزی شنیده اید؟ شراب قرمز رایج ترین نوع شراب انگور است. رنگ قرمز این شراب در هنگام تخمیر از حل شدن رنگدانه های پوست انگور در الکل ناشی می گردد. در واقع اگر پوست انگور قبل از تخمیر برداشته شود ، شراب سفید به دست می آید.

یکی از بهترین انگورها برای شراب قرمز ، انگور شانی است و از انار و گیلاس نیز می توان برای تهیه شراب قرمز استفاده کرد. جالب است بدانید که شراب قرمز را می توان از هر میوه قرمز رنگ که درصد قابل توجهی گلوکز دارد تهیه کرد. گلوکز نوعی قند است که برای عملکرد ارگان های بدن مورد نیاز است. در طی فرآیند تخمیر ، گلوکز موجود در میوه با از دست دادن گاز کربنیک به تولید الکل می انجامد‌.

تاریخچه شراب قرمز

شراب قرمز نخستین بار در 6000 سال پیش از میلاد با استفاده از فرآیند تخمیر میوه در گرجستان تولید شد.

بقراط ، پدر علم پزشکی غرب ، شراب را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم معرفی کرده و از خواص آن به ضد عفونی زخم‌ها، تسکین درد هنگام زایمان مادر و معالجه علائم اسهال و بی‌حالی اشاره کرده است.

در سالهای اخیر ، مطالعات زیادی با رویکرد مثبت به شراب قرمز انجام شده است و از خواص بی نظر آن پرده برداشته است. این مطالعات نشان می دهد که مصرف شراب در حد اعتدال اثرات مفیدی بر سلامت قلب و کنترل بیماری هایی همچون دیابت دارد. همچنین فوایدی مانند مقابله با چاقی و بیماری‌های سیستم عصبی نیز برای شراب قرمز ذکر شده است که تمام این خواص ناشی از ترکیبات مفید شراب قرمز است.

البته فراموش نکنید که هر رژیمی در صورت خارج شدن از حد اعتدال ، می تواند آسیب زا باشد . در غیر اینصورت همه چیز تحت کنترل خواهد بود.

انواع شراب قرمز

شراب قرمز انواع مختلفی دارد که در اینجا به محبوب ترین آن ها اشاره می کنیم.

  1. شراب سیرا که به شراب شیراز نیز معروف است که این طعمی تند و دلچسب دارد.
  2. مرلوت که به طعم لطیف و ملایمی دارد.
  3. کابرنت یا کابارنت
  4. مالبک که از منطقه بوردو در فرانسه منشا می‌گیرد و در سرو آن اغلب از مخلوط کابرنت و مارلو استفاده می شود.
  5. باربرا ، که از بسیاری از جهات شباهت زیادی به مرلوت دارد با این حال مرلوت از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

کاربردهای شراب قرمز

شراب قرمز به عنوان یک ماده طعم دهنده در آشپزی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. افزودن شراب به غذا از آن جهت محبوب است که عطر و طعم ترکیبات را تشدید می کند البته باید بدانید که برای تجربه طعم دلچسب آن در غذا ، افزودن مقدار کمی از شراب کافی نیست و بایستی مقدار زیادی از شراب را به غذا اضافه کنید.

شراب قرمز همچنین برای طعم دادن به برخی سس ها و دسرها ، سوزاندن سطح گوشت برای تهیه استیک و برای لعاب دادن به خورشت ها استفاده می شود.

ترکیبات شیمیایی شراب قرمز

شراب قرمز از انگور تهیه می شود و انگور سرشار از آنتی اکسیدان است. برخی از ترکیبات شراب قرمز عبارتند از کاتچین ، رزوراترول ، اپی کاتچین و پروآنتوسیانیدین.

رزوراترول ، آنتی اکسیدان پوست انگور است که دارای مزایای ضد پیری و سلامت قلب است.

فلاونوئیدها ، به ویژه آنتوسیانین ها ، که منشا رنگ سرخ شراب است از دوستان خوب سلامتی انسان به شمار می روند.

پروآنتوسیانیدین ها می توانند خطر بیماری های قلبی همجون تصلب شرائین را کاهش دهند. این آنتی اکسیدان ها همچنین به مبارزه دستگاه عصبی با آسیب رادیکال های آزاد کمک می کنند.

همچنین شراب حاوی قند است که این مقدار 4 تا 12 گرم شکر در هر لیتر شراب قرمز خشک است که حدودا نیم تا 2 mگرم در یک لیوان می باشد. از طرفی شراب شیرین 45 گرم شکر در لیتر یعنی 6 گرم در لیوان است. البته بیماران دیابتی بهتر است از نوع شراب خشک استفاده کنند.

فواید شراب قرمز

سلامت قلب و عروق با شراب قرمز

آنتی اکسیدان های خوراکی موجود در شراب قرمز می تواند سطح کلسترول خوب موجود در خون (لیپوپروتئین با چگالی بالا یا HDL) را افزایش دهد. این ماده از تجمع کلسترول جلوگیری کرده و از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند. پلی فنول های موجود در شراب قرمز ، به ویژه رزوراترول ، می توانند از لایه اندوتلیال عروق کرونری قلب محافظت نماید.

همچنین طبق تحقیقات اخیر نشان داده شده است که رزوراترول باعث کاهش لخته شدن خون و انسداد عروقی بخصوص پس از عمل های جراحی می شود که البته بیمارانی که از داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین یا هپارین استفاده می کنند بهتر است مصرف شراب را به حداقل برسانند.

رسوراترول موجود در شراب قرمز همچنین می تواند از بلوغ سلولهای چربی نابالغ یا پلاک های چربی جلوگیری کند.

همچنین می تواند پروتئینی به نام سیرتونین 1 را فعال کند که از قلب در برابر انواع عفونا های التهابی محافظت نمایید.

طبق مطالعه دیگری که توسط موسسه فناوری بریتانیا انجام شده است ، شراب قرمز می تواند سلامت سلول های رگ خونی و اپی تلیال را بهبود بخشد. طبق این مطالعه ، مصرف منظم شراب قرمز در یک رژیم کنترل شده روزانه به مدت 21 روز می تواند عملکرد اندوتلیال عروقی را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. اما لازم است که تاکید کنیم این مقدار همواره باید کنترل شده باشد در غیر اینصورت بر سلول های عروق و چه بسا سلول های خونی اثر معکوس خواهد گذاشت.

شراب قرمز همچنین عروق خونی را گشاد می کند و خاصیت وازودیلاتوری دارد. پس در صورت مصرف متعادل می تواند در جلوگیری از تنگی عروق موثر واقع شود اگر چه با مصرف زیاد به کاهش فشار خون و چه بسا خونریزی های آنرمال می انجامد.

طبق مطالعه دیگری در هند ، کوئرستین ، پلی فنول دیگر موجود در شراب قرمز ، دارای خواص محافظتی برای قلب است. همچنین مشخص شده است که این مواد فشار خون را بهبود بخشیده و سطح کلسترول خوب یا اچ دی ال در مصرف کنندگان شراب قرمز در مقایسه با سایر مصرف کنندگان که از شراب سفید و یا نوشیدنی های دیگر استفاده کرده اند بیشتر است. این مطالعه نتیجه می گیرد که شراب قرمز به عنوان مکمل غذایی ممکن است برای قلب و عروق مفید باشد. اما حواستان باشد ، فقط به عنوان یک مکمل غذایی.

همچنین شراب قرمز نمی تواند جایگزین مناسبی برای آب باشد چرا که پس از مدتی بدن با دهیدراتاسیون و کم آبی شدید مواجه می شود و به دلیل حجم الکل بالا ، به آسیب مغزی می انجامد.

مطالعه دیگری در ایالات متحده نشان می دهد که رزوراترول در شراب قرمز ممکن است از افت بار قلبی عروقی مرتبط با سن جلوگیری کند.

شراب قرمز، ضد LDL

رزوراترول موجود در شراب قرمز علاوه بر افزایش سطح کلسترول خوب ، می تواند سطح کلسترول بد خون یا LDL را نیز کاهش دهد. اما بهتر است بدانید کاهش مصرف چربی ترانس و ورزش روزانه و یک رژیم کنترل شده ممکن است راههای بهتری برای کنترل سطح کلسترول باشد.

با این حال رزوراترول را می توانید از طریق قرص های مکمل نیز دریافت نمایید.

مطالعات نشان می دهد که یک لیوان شراب قرمز در روز می تواند سطح کلسترول خوب خون یا اچ دی ال را تا 16 درصد افزایش داده و میزان فیبرینوژن که یکی از فاکتورهای مهم انعقاد است را تا 15 درصد کاهش دهد و از لخته سازی نا به جا جلوگیری کند.

اما چرا با این وجود از عصاره انگور استفاده نکنیم ؟ در واقع الکل موجود در شراب مزایایی را ارائه می دهد که نمی توان تنها با عصاره انگور قرمز به دست آورد. البته فراموش نکنید که این خواص را از سایر اشکال الکل نمی توان انتظار داشت ، شاید علت آن وجود کمپلکسی از الکل در کنار سایر ترکیبات شراب قرمز باشد.

یکی از اثرات جالب شراب قرمز تاثیر بر هایپر پیگمانتاسیون پوستی یا تیرگی پوست است که شراب قرمز می تواند با کاهش کلسترول که از عوامل اصلی تیرگی پوست و تشکیل پلاک های پوستی است، جلوگیری کند.

شراب قرمز نه تنها کلسترول خوب را افزایش می دهد ، بلکه این ذرات را بزرگتر می کند. نسخه های بزرگ و گسترده HDL با به دام انداختن رادیکال های آزاد به سلامتی بیشتر قلب کمک می کند.

پیشگیری و کنترل دیابت با شراب قرمز

با آن که شراب قرمز دارای مقادیری از قند است که می تواتد میزان فراوان آن برای بیماران دیابتی دردسر ساز شود و یا شانس ابتلا به دیابت را افزایش داد اما به گفته انجمن دیابت آمریکا ، نوشیدن شراب قرمز می تواند قند خون شما را تا 24 ساعت آینده کاهش دهد.

بر اساس یک مطالعه اخیر ، مصرف متوسط ​​شراب قرمز می تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد. اما علاوه بر اعتدال ، آنچه بیماران دیابتی باید در نظر بگیرند زمان مصرف شراب قرمز است که بایستی دقت نمایند که شراب را تنها در طول روز مصرف کنند.

جالب است بدانید که بر اساس یک مطالعه ، افرادی که سه تا چهار بار در هفته شراب می نوشیدند نسبت به افرادی که کمتر از یک بار در هفته نوشیدند 30٪ کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار داشتند.

این ممکن است مربوط به پلی فنول های موجود در شراب قرمز باشد که می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. با این حال ، عقلانی به نظر نمی رسد که لزوما برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوشیدن شراب قرمز را آغاز نمایید.

همچنین باید توجه داشته باشید که انواع مختلف الکل می توانند تأثیرات متفاوتی بر سطح قند خون داشته باشند. به عنوان مثال ، آبجو می تواند قند خون را افزایش دهد ، در حالی که برخی دیگر از انواع الکل می توانند سطح خون را به طور خطرناکی کاهش دهند.

مطالعه دیگری تأیید کرد که نوشیدن یک لیوان شراب قرمز هر شب می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. این نشان می دهد که اجزای غیر الکلی شراب قرمز مثل تانیک اسید را می توان به خواص ضد دیابت آن نسبت داد در واقع پلی فنول های موجود در شراب قرمز در درمان و حتی پیشگیری از دیابت بسیار مفید است.

شراب قرمز یکی از غنی ترین منابع غذایی رزوراترول است که طبق تحقیقات می تواند سلامت عروق دیابتی را بهبود بخشد.همچنین می تواند فعالیت آلفا گلوکوزیداز که باعث جذب گلوکز از روده می شود 100% مهار کند در حالی که شراب سفید فقط می تواند 20% این اثر را داشته باشد. شراب قرمز همچنین حاوی 10 برابر پلی فنول بیشتر از شراب سفید است که ممکن است مسئول این تأثیر باشد.

شراب قرمز همچنین حاوی 13 برابر رزوراترول بیشتر از شراب سفید است چرا که در پروسه تولید شراب قرمز ، تخمیر پوست انگور طولانی تر است. مطالعات نشان می دهد که قند خون بالا بعد از غذا یکی از عوامل مهمی است که منجر به دیابت می شود. اما اگر غذای خود را با یک لیوان شراب قرمز آغاز کنید ، سطح قند خون شما پس از غذا حدود 30 درصد کمتر از حد طبیعی می شود. اگرچه این نتایج را نباید چراغ سبزی برای نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی دانست.

شراب قرمز، ضد سرطان

بر اساس مطالعه مرکز پزشکی دانشگاه روچستر ، رزوراترول موجود در شراب قرمز می تواند سلول های سرطانی لوزالمعده را از بین ببرد. آنتی اکسیدان ها با فلج عملکردهای منبع اصلی انرژی سلولها یا میتوکندری به این مهم دست می یابند.جالب است بدانید که سلولهای لوزالمعده در برابر شیمی درمانی مقاوم هستند. این به این دلیل است که این اندام معمولاً آنزیم های گوارشی قوی را به اثنی عشر (قسمت اول روده کوچک درست در پشت معده) پمپ می کند. این فرایند طبیعی پمپاژ لوزالمعده حتی می تواند شیمی درمانی مورد نیاز سلول ها را از بین ببرد. جالب اینجاست که رزوراترول موجود در شراب قرمز همچنین ممکن است قدرت موجود برای پمپاژ شیمی درمانی از سلول را کاهش دهد.

در واقع ، شراب قرمز در درمان سرطان از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که پزشکان ، بیماران را به قطع کامل شراب قرمز کنترل شده اجبار نمی کنند. مطالعات نشان می دهد که رزوراترول نه تنها سلول های بدخیم را از بین می برد ، بلکه از بافت های طبیعی در برابر اثرات مضر برخی از امواج خطرزا مانند امواج فرابنفش خورشیدی که از عوامل مهم سرطان های پوستی است محافظت می کند.

مطالعات همچنین نشان می دهد افرادی که حداقل یک لیوان شراب قرمز در هفته می نوشند در مقایسه با افرادی که نوشابه یا الکل یا آبجو می نوشند ، کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده ای و بخصوص سرطان روده بزرگ هستند.

رزوراترول همچنین با مسدود کردن پروتئین هایی که با شیمی درمانی تداخل ایجاد می کنند ، سلول های سرطانی را نسبت به داروهای کموتراپی حساس تر می کند.غلظت رزوراترول در شراب قرمز می تواند تا 30 میکروگرم در میلی لیتر باشد.

بر اساس یک مطالعه چینی ، پلی فنول شراب قرمز همچنین می تواند از گسترش سلول های سرطانی روده جلوگیری کند. همچنین مشخص شده است که شراب برای درمان سرطان سینه عملکرد موثری دارد ، با این نال توصیه می شود که خانم های باردار به هیچ عنوان از مشروبات الکلی و حتی مشروب قرمز استفاده نکنند چرا که با تاثیر نامناسب بر رشد جنین شانس مشکلات مادرزادی را به شدت افزایش می دهد. به غیر از رزوراترول ، ترکیب دیگری به نام میریستین در شراب قرمز به آن خواص ضد سرطانی می دهد. مطالعات روی موش ها نیز نشان داده است که پلی فنول های شراب قرمز باعث تاخیر در شروع فرآیند رشد در تومورها می شوند.

یک مطالعه اسپانیایی نشان می دهد که شراب قرمز با پیشرفت سرطان ریه رابطه معکوس دارد. این تاثیر خصوصا در کسانی که به سیگار اعتیاد شدید دارند می تواند کمک کننده واقع شود.

مطالعه ای که توسط دانشکده پزشکی هاروارد منتشر شده است ، نشانگر آن است که شراب قرمز می تواند از سرطان پروستات که شایع ترین سرطان مردانه به حساب می آید جلوگیری کند. مردانی که مقدار متوسط ​​شراب قرمز مصرف می کنند ، کمتر از نصف افرادی که به هیچ وجه آن را نمی نوشند ، به سرطان پروستات مبتلا می شوند.

محققان معتقدند که رزوراترول موجود در این نوشیدنی ممکن است علیه هورمون های مردانه که غده پروستات را تحریک می کنند ، عمل کند. شراب قرمز همچنین می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان های پیشرفته و تهاجمی را تا 60 درصد کاهش دهد.

با این حال بر اساس برخی از مطالعاتی که در علم پزشکی کم اعتبار به شمار نمی رود ، شراب قرمز ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. این ممکن است به دلیل محتوای الکل شراب باشد. بنابراین ، ما توصیه می کنیم که حداقل توصیه های پزشک خود را در این زمینه رعایت کنید زیرا سرطان یک بیماری روزمره نیست که به سادگی به آن مبتلا و درمان شویم. پس اصل اعتبار را همواره جدی بگیرید.

همچنین ، برای کاهش اثرات مضر الکل ، می توانید یک مخلوط کم کالری به نوشیدنی خود اضافه کنید یا بین هر چند جرعه از شراب یک لیوان آب ولرم بنوشید. با این حال بهترین راه تمرین اعتدال یا ترک کامل است.

مرگ چاقی با شراب قرمز

مطالعات نشان می دهد که رزوراترول موجود در شراب قرمز می تواند چربی های بد را به چربی های قهوه ای سوزاننده کالری تبدیل کند.

ترکیبات غنی از آنتی اکسیدان موجود در شراب قرمز می توانند به سلول های چربی حمله کرده و به نابودی آن ها بینجامد. رزوراترول اکسیداسیون چربی های رژیم غذایی را افزایش داده و از اضافه وزن جلوگیری می کند و از طرفی چربی سفید را به چربی قهوه ای تبدیل می کند که در معرض گرما می سوزد و اثرات چاقی را کاهش می دهد.

اما ذکر این نکته ضروری است که برخی از مارک های شراب ، به ویژه Merlot و Cabernet Sauvignon ، حاوی مقدار کمی رزوراترول هستند که این ممکن است به فرآیند تخمیر شراب بازگردد که اکثر پلی فنول های مفید انگور در فرآیند شراب سازی نامحلول و فیلتر شده اند.

همان طور که اشاره شد مصرف شراب قرمز می تواند اثرات مضر سیگار ، التهاب و روند پیری سلول ها که توسط آنزیمی به نام تلومراز ایجاد می شود را کاهش دهد. این موارد معمولاً پس از کشیدن سیگار تسریع می شود.

بر اساس مطالعه دیگری در اسپانیا ، پلی فنول های موجود در شراب قرمز میکروبیوت های روده همچون اشریشیا کلای را تعدیل می کند و به جلوگیری از بیماری های متابولیک در افراد چاق کمک می کند. این پلی فنول ها همچنین می توانند از بیماری های قلبی مرتبط با چاقی جلوگیری کنند.

طبق مطالعه ای از دانشگاه پردو ، رزوراترول پس از مصرف به پیساتاننول تبدیل می شود. piceatannol از رشد اولیه سلول های چربی جلوگیری کرده و می تواند تولید چربی را کندتر یا حتی سرکوب کند . پیزاتانول همچنین در پوست انگور قرمز و دانه های آن ، زغال اخته و برخی میوه های ترش یافت می شود.

شراب قرمز، ضد فشار خون و جلوگیری از سکته مغزی

مطالعه ای که توسط دانشکده پزشکی هاروارد انجام شده است ، شراب قرمز غیر الکلی را بر انواع معمولی توصیه می کند. این شراب لایه پوششی داخلی رگ ها را در برابر آسیب عروقی محافظت می کند ، بنابراین فشار خون بالا را بهبود می بخشد.

همچنین ، نوشیدن شراب قرمز غیر الکلی می تواند سطح نیتریک اکسید را در خون افزایش دهد. نیتریک اکسید دیواره رگ های خونی را شل کرده و جریان خون را تحت کنترل قرار می دهد. با این حال ، ورزش منظم و تغذیه مناسب بهترین گزینه برای تغییر سبک زندگی است.

شراب قرمز همچنین با کاهش استرس روزانه می تواند فشار خون را کاهش دهد. استرس می تواند فشار خون شما را افزایش دهد ، اما یک لیوان شراب قرمز پس از یک روز کاری خسته کننده می تواند به آرامش شما و تجربه خوابی آرام کمک کند.

همچنین ، یک لیوان کوچک شراب در روز خطر سکته مغزی ایسکمیک را تا 10 درصد کاهش می دهد. با این حال فراموش نکنید که مصرف بیشتر از این مقدار می تواند مشکل ساز باش چرا که می تواند سطح فشار خون را افزایش داده و باعث سکته مغزی شود.

رزوراترول موجود در شراب قرمز همچنین می تواند سلول های مغزی را برای پاسخ در برابر رادیکال های آزاد تقویت کرده و سکته مغزی را کاهش دهد. اما لازم است که در انتخاب نوع شراب قرمز مصرفی خود دقت کنید زیرا همه انواع شراب قرمز حاوی مقدار یکسان رزوراترول نیستند.

افزایش امید به زندگی با شراب قرمز

مطالعات دانشمندان فرانسوی نشان می دهد که رزوراترول موجود در شراب قرمز می تواند طول عمر را تا 60 درصد افزایش دهد. آنتی اکسیدان ها همچنین می توانند سطوح بالاتری از انرژی را تأمین کنند. اگرچه این آزمایشات روی کرم ها انجام شده است ، اما محققان معتقدند که تأثیرات مشابهی در انسان مشاهده می شود. رسوراترول می تواند واکنش استرس زای تکاملی را در سلول های انسانی فعال کند که می تواند عمر را افزایش دهد.

یک مطالعه ایتالیایی می گوید که شراب قرمز با القای ژن های احیا کننده می تواند طول عمر را افزایش دهد و حتی بر سلول هایی فاقد قابلیت ترمیم همچون سلول های عصی اثر بگذارد . رزوراترول موجود در شراب قرمز می تواند سلول های عصبی را از اثرات پیری و بیماری هایی مثل ام اس محافظت کند.

شراب قرمز ضد استرس است

این بار هم پای رزوراترول در میان است. این ترکیب پس از ورود به بدن پروتئین خاصی را تحریک می کند که ژن های هدف در دی ان ای( DNA) را ترمیم میکند ، ژن های تومور را سرکوب کرده و ژن های مقاوم در برابر سرطانی شدن را افزایش می دهد.

البته شراب قرمز به هیچ عنوان اولین درمان برای سرطان و حتی نخستین گام برای پیشگیری از سرطان نمی باشد. بهترین تصمیم برای کاهش احتمال سرطان بخصوص در افرادی کا سابقه ژنتیکی سرطان را ذکر می کند ، چکاپ سالیانه و تغییر سبک زندگی است.

به این منظور مصرف سبزیجات و میوه های تازه ناوی آنتی اکسیدان همجون گوجه فرنگی به شدت توصیه می شود.

شراب قرمز ضد پوکی استخوان است

مطالعه ای که در مجله علمی آکسفورد منتشر شد نشان می دهد که رزوراترول در شراب قرمز می تواند تراکم استخوانی در ناحیه نخاع را افزایش داده و به ترمیم دیسک های بین مهره ای بپردازد تا محافظت از نخاع افزایش یابد. این مطالعه نشان می دهد که رزوراترول با تجمیع مواد معدنی و تحریک استخوان سازی ، تأثیر مثبتی بر استخوان ها دارد. همچنین دارای خواص ضد التهابی است که می تواند از تحلیل استخوان جلوگیری کرده و بعلاوه سلولهای استخوان ساز بدن را تحریک می کند.

یک یا دو لیوان شراب می تواند به اندازه داروها برای محافظت از زنان یائسته در برابر نازک شدن استخوان و ابتلا به پوکی استخوان یا استئوپورز مفید باشد. در واقع علت پوکی استخوانی پس از یائستگی زنان ، عدم تعادل بین استخوان سازی و تخریب استخوانی است و الکل ، اگر در حد متعادل مصرف شود ، این عدم تعادل را برطرف می کند. با این حال ، انجمن ملی پوکی استخوان نسبت به نوشیدن بیشتر الکل برای محافظت از استخوان هشدار می دهد. مصرف زیاد الکل می تواند خطر شکستگی های مرضی را افزایش دهد.

شراب قرمز ضد آب مروارید است

مطالعات نشان می دهد که رزوراترول و دیگر آنتی اکسیدان های موجود در شراب قرمز می تواند از نابینایی جلوگیری کند. در مطالعه دیگری توسط دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن ، رزوراترول موجود در شراب از انسداد رگ های خونی چشم، همچنین از رتینوپاتی دیابتی و دژنراسیون ماکولا ناشی از افزایش سن جلوگیری می کند.

رسوراترول همچنین می تواند خطر ابتلا به آب مروارید را با افزایش سطح گلوتاتیون در سیستم عصبی بینایی کاهش دهد.

شراب قرمز ضامن سلامت کبد

مصرف متوسط ​​شراب نه تنها برای کبد بی خطر است ، بلکه حتی می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را نیز کاهش دهد. برعکس ، نوشیدن آبجو یا الکل می تواند خطر بیماری را سه برابر کند که این مورد می تواند ناشی از تفاوت در فرآیند تخمیر باشد.

با شراب قرمز آلزایمر نمی گیرید

رزوراترول موجود در شراب قرمز سد خونی مغزی را بازیابی می کند و اجازه می دهد خون از بدن وارد مغز شود. این بهبود کیفیت تبادلات باعث کندتر کردن پیشرفت مشکلات شناختی در بیماران آلزایمر می شود. بیماران مبتلا به آلزایمر با التهاب بافت عصبی که اغلب ناشی از ترشح مولکولهای ایمنی مضر از بدن به مغز است ، در معرض گسترش تدریجی بیماری قرار دارند. رزوراترول ، این مولکولهای ایمنی و در نتیجه واکنش خودایمنی را که باعث التهاب و آسیب به سلولهای عصبی می شوند ، کنترل میکند.

برخی از ترکیبات موجود در شراب قرمز همچنین با تقویت پوشش میلینی اطراف رشته های عصبی از گسترش بیماری های خودایمنی دیگر همچون ام اس جلوگیری می کند.

با شراب قرمز افسردگی نمی گیرید

مطالعات نشان می دهد که 2 تا 7 لیوان شراب قرمز در هفته می تواند افسردگی را کاهش دهد. علت این امر به خاصیت الکی شراب باز می گردد که شخص را برای مدتی از واقعیت های اطراف دور می کند و به او فرصتی برای آرامش می دهد.

بهبود کیفیت خواب با شراب قرمز

شراب انگور قرمز ، سرشار از ملاتونین است ، همان آنزیمی که با ترشح خود ، میل به خواب شبانه را در فرد ایجاد می کند. این هورمون توسط غده هیپوفیز در مغز ما تولید می شود. به گفته دانشمندان ، مقدار ملاتونین موجود در شراب قرمز ممکن است به اندازه کافی زیاد باشد که به خواب رفتن شما کمک کند اما مصرف بیش از حد شراب قرمز علاوه بر عوارض ناشی از مسمومیت الکلی می تواند فرد را در نوعی گیجی و بی حالی فرو ببرد.

سلامت دهان و دندان با شراب قرمز

شراب قرمز حاوی موادی است که می تواند از تشکیل پللک های دندانی جلوگیری کند . در واقع این پلی فنول ها هستند که سرعت رشد و تقسیم باکتری های مسبب پوسیدگی دندان را کند تر می کند . با این حال برای ضد عفونی حفره دهانی ، تنهانمی توان به نوشیدن الکل بسنده کرد و رعایت بهداشت دهان و دندان ، استفاده از مسواک و نخ دندان برای داشتن دندان ها و لثه هایی سالم الزامی است.

تقویت سیستم ایمنی با شراب قرمز

مصرف روزانه شراب قرمز می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. علت این امر وجود اتانول ، در این ترکیب همچون سایر ترکیبات الکلی است که خصوصا در تحقیقات اخیر ثابت شده است که می تواند تاثیرات ناشی از واکسیناسیون را افزایش دهد.

فلانوئید ها از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که در شراب قرمز یاقت شده و می توانند سیستم ایمنی را در برابر بیماری های وایرال یا ویروسی همچون انفولانزا و سرماخوردگی و کرونا تقویت کنند.

وجود پلی فنول و رسوراترول نیز از ترکیبات شراب قرمز است که می تواند از تکثیر ویروسی پس از ورود به بدن جلوگیری کند.

همچنین شراب سرخ از فواید دیگری مانند کاهش خطر ابتلا به پارکیسنسون ، ضد آکنه ، ایجاد پوستی درخشان ، ضد پیری و افزایش امگا ۳ در بدن که به نوبه خود به ساخت ویتامین دی کمک می کند ، برخوردار است.

تفاوت شراب سفید و شراب قرمز

تفاوت اصلی شراب سفید و قرمز در نحوه تخمیر آب انگور است. برای تهیه شراب سفید ، انگور را فشار می دهند و پوست ، دانه ها و ساقه ها را قبل از تخمیر خارج می کنند. در نتیجه شراب به دست آمده سفید و شفاف و بدون رنگ است.

اما در مورد شراب قرمز ، انگور خرد شده مستقیماً به ظرف منتقل می شود و با پوست ، دانه ها و ساقه ها تخمیر می شود و این پوست انگور است که به آن رنگ سرخی شراب می دهد.

از آنجا که شراب قرمز در پوسته تخمیر شده است ، حاوی ترکیبات مفیدتری نسبت به شراب سفید است و آن چنان که ذکر شد مزایای فراوانی نسبت به نوع سفید خود دارد.

برخی از انواع شراب سفید از انگور سفید تهیه می شود ، در حالی که برخی از انواع شراب قرمز از انگور قرمز تهیه می شود اما به دلیل نبود رنگدانه در طی فرایند تخمیر ، بی رنگ و شفاف خواهد بود.

علاوه بر آن از نظر محتوای مواد مغذی ، شراب قرمز در ارجحیت است. غلظت آنتی اکسیدان ها در شراب قرمز بسیار بیشتر از نوع سفید آن است.

شراب ، حاوی اتانول است که دارای اثرات نامطلوب بر بافت های مختلف بدن از جمله مغز ، کبد و کلیه است ، تعادل مایعات را بر هم می زند و دارای اثرات پیش اکسیداتیو است. اما پلی فنول موجود در شراب قرمز که مقدار آن بسیار بیشتر از اتانول است این اثرات را خنثی می کند.

با این حال شراب سفید در موقعیتی خاص بر شراب قرمز برتری دارد .تحقیقات انجام شده بر مصرف کنندگان مشروب سفید نشان می دهد که این شراب در پیشگیری از تخریب بافت ریوی از شراب قرمز عملکرد بهتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 5 =