دانستنی ها و مسائل جنسی

درمان زودانزالی با خودارضایی یا تشدید زودانزالی؟ (کدام؟)

همه چیز درباره زودانزالی در خود ارضایی

آیا زودانزالی با خودارضایی درمان می شود یا تشدید؟ روابط جنسی ، از دسته نیازهای فیزیولوژیک ، در واقع اولین پایه ی هرم نیازهای مازلو است. این بدان معنا است که این نیاز ، از مطالبات طبیعی و اولیه بشر است که نادیده گرفتن آن ، در زندگی عادی انسان اختلال ایجاد می کند و تا زمانی که به این نیاز و نسازهای اساسی انسان پاسخ داده نشود ، رسیدگی به نیازهای والاتر و برتر همچون اعتماد به نفس و رسیدن به تعالی ، امکان پذیر نیست.

نیاز جنسی انسان به طرق مختلف می تواند انجام گیرد و در صورتی به برطرف شدن نیاز می انجامد که برد ارگاسم کامل را تجربه کند. یکی از این روش ها ، خودارضایی یا masturbation است که فرد از راه تحریک خود به اوج لذت جنسی می رسد.

افراد در این روش معمولا از عوامل جانبی همچون فیلم های پورن ، وسایل و لوازم مالشی و یا از طریق رسانه های تحریکی شنیداری و تخیل استفاده می کنند.

با آن که این کار از آن زمان که بشر به درکی از غریزه جنسی خود رسید ، رایج شده است ، با این حال ، تا به امروز تحقیقات زیادی بر چرایی ، عوارض و مزایای این کار صورت گرفته است که حتی با این وجود هیچ یک از محققان به قطعیت نرسیده است و همواره بین محققان اختلاف است.

مسئله ی بعدی ، اختلاف بین دانشمندان و مراجع دینی است. چرا که عمل استمناء یکی از حرامات ، مبطلات و اعمال انحرافی در دین اسلام است که نه تنها حرام شمرده شده است بلکه گاها از آن به عنوان گناه کبیره نیز یاد کرده اند.

معایب خودارضایی

آن چه مسلم است ، این است که خودارضایی از دیدگاه اکثر مقالات معتبر در زمینه پزشکی و سکس تراپی ، یکی از امن ترین و آسان ترین روش های برطرف کردن نیاز جنسی است که معمولا عارضه ی جانبی خاصی برای فرد به دنبال نخواهد داشت.

در زیر به عوارض نادری اشاره می شود که ممکن است در شرایطی برای فرد رخ بدهد:

_آسیب به دستگاه تناسلی در صورت خودارضایی نادرست

_اختلال در زندگی روزمره در صورت ایجاد اعتیاد به خودارضایی

_امکان ایجاد زودانزالی در صورت خودارضایی مزمن

سایر عوارضی که برای خودارضایی بر شمرده می شود مانند ناتوانی جنسی ، ناباروری ، از بین رفتن تناسب اندام ، کوری یا ناشنوایی ، ریشه در خرافات گذشتگان دارد و تا به امروز در هیچ یک از تحقیقات علمی معتبر ، به اثبات نرسیده است  و تنها در حد فرضیه قابل قبول هستند. همچنین این جهت گیری های افراطی می تواند نسل جوان را با ترس های شدید رو به رو کند و به ناراحتی های فکری در آنان بینجامد.

خودارضایی و زودانزالی

بسیاری از پسران جوان که با مشکلات اضطراب آوری همچون کنکور ، آزمون های دانشگاهی ، دکتری و حتی تصمیمات مهم همچون ازدواج دست و پنجه نرم می کنند ، به عمل خودارضایی همچون کلید فراری برای آرامش موقتی خود نگاه می کنند.

همچون فردی که به مصرف الکل معتاد است و ممکن است اولین پاسخ او به هر چالشی ‌، نوشیدن الکل باشد. در واقع این کار به فرار او از واقعیت های مهم زندگی کمک می کند و ذهن او را حداقل برای مدتی کوتاه از واقعیت دور می کند.

با بررسی دقیق فیزیولوژی مغز انسان در رابطه با فرآیند خودارضایی در میابیم که این عمل ، از آن جایی به عنوان یک عادت شمرده می شود که پس از تکرار ، مسیر های انتقال پیام مربوط آن در مغز گسترش می یابد. به نحوی که فرد پس از مدتی بدون آن که اراده ای در میان باشد ، دست به خودارضایی می زند.

در این شرایط گفته می شود که فرد به خودارضایی اعتیاد دارد و همین اعتیاد است که پس از مدتی فرد را آن چنان تحت تاثیر قرار می دهد که او قادر به کنترل و نادیده گرفتن تمایل جنسی خود شود.

آن چنان که فرد حتی با دیدن حیوانات نیز ممکن است برانگیخته شود و گاها در مکان های عمومی دست به خودتحریکی بزند.

آیا زودانزالی با خودارضایی قابل درمان است؟

زودانزالی عبارت است از عدم توان فرد برای کنترل بالاترین سطح انرژی و رسیدن زودهنگام به اوج لذت جنسی و ارگاسم است. این وضعیت می تواند افراد متعهل را که نیز به شدت تحت تاثیر قرار دهد. به طوری که مرد پس از ۲ دقیقه (اغلب ۱۱۸ ثانیه) پس از شروع رابطه جنسی انزال می شود و این وضعیت می تواند برای شریک جنسی و بخصوص خود او به شدت نگران کننده و عذاب آور باشد.

در بسیاری از موارد ، افراد گمان می کنند که این وضعیت می تواند به معنای ناتوانی جنسی آن ها باشد. اما این دو مقوله کاملا جدای از یکدیگرند. در واقع فرد ممکن است پس از اعتیاد شدید به خودارضایی ، به قدری به وضعیت جنسی خود بی توجه شود که به تدریج به انزال زودرس مبتلا شود و درست پس از ازدواج و در رابطه ی جنسی با پارتنر خود به این موضوع واقف شود و این مشکل باعث تهدید رابطه و چه بسا فروپاشی آن شود.

این پیامد که می تواند در پی عوامل مختلفی همچون سن فرد ، بیماری های دستگاه تناسلی ، بیماری های نخاعی هم جون ضایعات ساکرال ، اختلالات مغزی و حتی خودارضایی مزمن رخ بدهد ، با روش هایی قابل ‌کنترل است.

افراد به طور معمول در این شرایط ، مشورت با پزشک و استفاده از درمان دارویی را انتخاب می کنند. گاها روش های جراحی نیز به بیماران پیشنهاد می شود. با این وجود در تحقیقات اخیر در زمینه مشکلات جنسی مردان ، ثابت شده است که یکی از روش های درمان طبیعی زود انزالی ، می تواند همان خودارضایی باشد.

با این حال باید دقت شود که این یک روش پیشگیری کننده است و به صورت موثر ، درمان کننده نخواهد بود.

بدین منظور لازم است که فرد پیش از قرار گیری در شرایطی که ممکن است به ارگاسم ناگهانی (وضعیتی که در بیماران زودانزال مشاهده می شود) منجر شود ، مانند یک قرار کاری مهم ، با خودارضایی سطح هورمون های جنسی را کاهش داده و به فاز آرامش و ریکاوری وارد شود.

لازم به ذکر است این روش به صورت قطعی نمی تواند تضمین کننده ی بهبودی کامل انزال زودرس باشد ، با این حال افراد زیادی برای تعادل هورمونی و مایع منی به خودارضایی دست می زنند.

مطالب با موضوع مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =