دانستنی ها و مسائل جنسی

اعتیاد به خودارضایی (علت و درمان اعتیاد به خود ارضایی)

خودارضایی ، همان عمل نکوهش شده در قرآن و آموزه های اسلامی است که از دیدگاه علمی ، بخشی طبیعی از سلامت جنسی است. از نظر بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی ، این یک فعالیت سرگرم کننده است که می تواند راهی امن و آسان برای تجربه رابطه جنسی و لذت شخصی باشد. جدای از تمامی عوارض خودارضایی، در این بخش از دانستنی های مسائل جنسی آی آر سوشیال قصد داریم در مورد اعتیاد به خودارضایی توضیح دهیم.

با آن که بسیاری از مقالات ، از معایب خودارضایی و عوارض جبران ناپذیر آن بر شخص خودارضا صحبت کرده اند ، با این حال قطعیتی در معایب مشکل ساز خودارضایی در دست نیست.

تحقیقات اخیر متذکر می شوند که برعکس آن چه تا کنون به نظر می رسید ، رابطه ی جنسی و خودارضایی در صورتی که به صورت برابر تکرار شوند ، هیچ تفاوتی از لحاظ اثرات جسمی و ذهنی بر افراد درگیر نخواهند داشت.

با توجه به اینکه تماشای فیلمهای پورن با خودارضایی مزمن و اعتیاد آور همراه است ، به نظر می رسد که بسیاری از عوارض بر شمرده شده برای خودارضایی ، آسیب های ناشی از تماشای فیلم های پورن است و نه عمل خودارضایی.

اعتیاد به خودارضایی

اگر خودارضایی برنامه روزانه شما را مختل کند و مجبور باشید که زمان زیادی به آن اختصاص دهید ، ممکن است نشان دهنده ی ایجاد نوعی اعتیاد در شما باشد و اقدامات پیشگیرانه ای برای محدود کردن آن می طلبد.

اعتیاد به خودارضایی زمانی اتفاق می افتد که فرد دیگر نمی تواند انگیزه خودتحریکی و خودارضایی را سرکوب کند و خواه ناخواه و در هر زمان و هر مکانی ، مجبور به انجام این کار می شود.

این نوع اعتیاد بسیار بحث برانگیز است زیرا تحقیقات کافی برای تشخیص دقیق این که آیا فرد واقعا به مرز اعتیاد رسیده است یا خیر ، وجود نداردو گاها معیاری برای تعداد نرمال خودارضایی به نحوی که فرد را به عادت نکشاند ، ارائه نشده است.

علل اعتیاد به خودارضایی

بسیاری از افراد تحت هر شرایط اضطراب آور و پیچیده ای که گاها به تفکر و عملکرد فراوان نیاز دارد ، به خودارضایی روی می آورند.

این به خودی خود یک اعتیاد نیست ، اما مشکل از آن جا شروع می شود که فرد قبل از هر گونه عملکرد یا تفکر آگاهانه و حتی کوچکترین تلاش برای رفع استرس ، ابتدا به خودارضایی دست می زند.

اما چرا ؟ دلیل این عادت دردسر ساز به خودارضایی چه می تواند باشد؟

گاهی عدم تعادل مواد شیمیایی طبیعی مانند استیل کولین یا دوپامین در مغز می تواند فرد را به خودارضایی پی در پی وادار کند. بخصوص اگر فرد عادت داشته باشد که برای رفع استرس ، خودارضایی کند و در شرایطی قرار بگیرد که روزانه استرس زیادی را متحمل شود.

گاه مشکل جوانان در بیان گرایش جنسی می تواند مشکل ساز باشد. ایم مورد بخصوص در نوجوانان نمود بیشتری دارد.

و در مواردی ، آن گاه که فرد با رابطه ی جنسی ، به ارگاسم موثر نرسد ، ممکن است دست به خودارضایی بزند.

ریسک فاکتور ها

با آن که اعتیاد به خودارضایی می تواند فعالیت های روزانه فرد را تحت الشعاع قرار دهد ، اما علل زمینه ساز فراوانی برای تمایل بیشتر فرد به این عمل وجود دارد. در ذیل به این موارد اشاره شده است:

  • دسترسی آسان به محتوای جنسی ، عکس ها و رسانه های تحریک کننده
  • تنها بودن فرد به مدت طولانی
  • مشکلات ناشی از سوء مصرف الکل یا مواد مخدر
  • وجود بیماری روانی در فرد
  • اختلافات خانوادگی یا رابطه جنسی ناموثر با همسر
  • سابقه سوء استفاده جنسی از فرد که فکر او را آرام نمی گذارد

علائم خودارضایی مزمن

از آنجا که اعتیاد به خودارضایی به عنوان یک اختلال قابل تشخیص شناخته نمی شود ، باید توجه داشت که اصطلاح “علائم” در این مورد بیشتر به مجموعه معیارهای این بیماری اشاره دارد.

البته باید دانست که وقتی از علائم صحبت می کنیم ، این موارد بسته به فرد و شدت اعتیاد وی به خودارضایی متفاوت است. به طور کلی هرچه اعتیاد او شدیدتر باشد علائم نیز بیشتر خواهد بود. چنین علائمی در همه ابعاد از جمله جسمی ، شناختی ، عاطفی و اجتماعی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد.

  1. خودارضایی باعث ایجاد اضطراب در فرد می شود (احساس گناه ملاک نمی باشد).
  2. خودارضایی راهی برای فرار از واقعیت های زندگی است و فرد را در فراموشی حقایق یاری می کند.
  3. زندگی اجتماعی و حرفه ای افراد تحت تأثیر قرار می گیرد. فردی ‌که معتاد به خودارضایی باشد ، ممکن است از جنع های دوستانه نیز فراری شود زیرا کنترلی بر تمایلات خود ندارد . از آنجا که فرد بیش از حد بر خودارضایی تمرکز می کند ، شغل و فعالیت های کاری او او نیز تحت تأثیر قرار می گیرد.
  4. وسوسه خودارضایی آنقدر قوی است که فرد نمی تواند در برابر آن مقاومت کند. همچون تشنه ای که هر چه از دریا می نوشد ، تشنه تر می شود و منجلابی که فرد را به تدریج ، فرد را بیشتر گرفتار می کند.
  5. همچنین خطر آسیب های جسمی در صورتی که فرد مکررا به این عمل بپردازد ، دور از انتظار نیست.امکان التهاب و زخم های ناحیه تناسلی وجود دارد.
  6. اگر فردی بیش از حد به خودارضایی فکر کند ، می تواند به ضعف و احتلال در حافظه مبتلا شود.

راههای ترک خودارضایی

در برخی موارد ، خودارضایی می تواند منجر به یک سری احساسات منفی شود ، برای مثال انزوا و یا احساس گناه و یا تعدادی از جنبه های زندگی فرد مانند روابط او را مختل کند. به عنوان مثال ، اگر شخصی تعامل خود با دیگران را محدود می کند یا از رفتن به محل کار برای خودارضایی امتناع می کند ، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که برای جلوگیری از آسیب های بیشتر ، سبک زندگی خود را تغییر دهد.

در این مورد ، ممکن است لازم باشد برای دوره ی زمانی کوتاهی ، خودارضایی را متوقف کرده و فعالیت های معمول زندگی خود را از نو سازمان دهی کند.

مواردی که برای فاصله گرفتن از تکرار بیش از حد خودارضایی توصیه می شود عبارت است از :

  • خودداری از هرگونه محتوای جنسی
  • بازیابی مجدد فعالیتهای روزانه
  • صحبت با مشاوران یا روان شناسان
  • تخصیص زمانی برای بودن با خانواده و دوستان
  • فعالیت های ورزشی برای تخلیه انرژی

همچنین از نظر اسلام ، خودارضایی عملی حرام شمرده می شود و در سوره مومنون صریحا اعلام شده است “هرکه شهوت خود را جز با همسرش برطرف کند ، یکی از متجاوزان است.”

در اینجا توصیه هایی از نگاه قرآن و اسلام برای ترک خودارضایی آورده شده است:

  • عدم استفاده از لباس تنگ و چسبان تحریک کننده
  • کاهش مصرف غذاهای تند و گرم (فلفل و ادویه جات ، پیاز ، خرما و …)
  • دوری از هر گونه فضای تحریک آمیز
  • ورزش روزانه
  • شستن پاهای (از مچ به پایین) با آب سرد
  • نرفتن به رخت خواب ، مگر پس از خستگی کامل
  • توکل بر خداوند و یاری جستن از نماز و روزه

مطالب با موضوع مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 10 =