پزشکی و سلامتسلامت مو

دلایل ریزش مژه و راه‌های درمان آن

بارها شنیده ایم که چشم‌ها پنجره روح هستند و زیبایی چشم‌ها و آرامش نگاه ما بسیار برارتباطاتمان تاثیرگذاراست و قطعا بخشی از این تاثیرگذاری نیز به زیبایی ظاهری افراد برمی‌گردد، و برای اغلب ما زیبایی چهره و چشم‌هایمان جز اولویت‌هاست.  همه ما تقریبا بر این عقیده هستیم که بخش اعظم زیبایی چشم مربوط به پر پشتی ابرو‌ها و مژه‌های هر فرد است و به همین دلیل معمولا در تلاش هستیم تا مژه‌های پرپشت داشته باشیم و از راهکارهای سنتی و پزشکی و گاهی زیبایی استفاده می‌کنیم تا به چهره دلخواه خود برسیم.

حقیقت این است که گاهی همین راهکارها سبب آسیب به چشم‌ها و مژه‌های افراد می‌شود علاوبر این گاهی علل مختلفی هم سبب ریزش ابرو و مژه‌ها می‌شوند. ریزش مژه یکی از مشکلاتی ست که زیبایی ما را تحت شعاع قرار می‌دهد اما ریزش مژه علل مختلفی دارد که امروز به آن خواهیم پرداخت.

دلایل ریزش مژه ها چیست؟

یکی از دغدغه‌های روزانه ما این است که چهره‌ای زیبا داشته باشیم مژه‌های پر پشت داشتن نیزیکی از نشانه های زیبایی است. اما برخی اوقات با ریزش شدید مژه روبه رو می‌شویم که خوب می‌دانیم زیبایی مان رابسیار تحت تاثیر قرار می‌دهد. لذا تلاش می‌کنیم تا راه حل درمانی این مشکل و دلیل ریزش مژه‌های خود را بفهمیم و به این منظوردست به دامن راهکارهای مختلفی می‌شویم اما برای جلوگیری از این اتفاق و درمان ابتدا باید دلیل ریزش مژه‌ها را متوجه بشویم.

همان‌طور که خوب می‌دانید چشم و ابروی زیبا از قدیم ملاک زیبایی بوده و پرپشتی مژه و طول آن مبحثی ارثی و وراثتی است مسئله‌ای مربوط به ژنیک. اما ریزش مژه خیر! و موضوعی ارثی و ژنتیکی نیست بلکه دلایل مختلف و متعددی دارد.

دلایل ریزش مژه به موارد متعددی بستگی دارد که برای تشخیص صحیح آن بهتر است که حتما با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید. و ما نیز در این مقاله سعی می‌کنیم به علل احتمالی اشاره کنیم اما یادتان باشد هیچ مطلب معتبر علمی نمی‌تواند جایگزین یک معاینه و درمان تخصصی بشود.

برخی ازعلل ریزش موهای مژه به بیماری‌های خود ایمنی برمی‌گردد و برخی اوقات نیزبه  بیماری‌های عفونتی و داخلی البته شرایطی از جمله: وضعیت روحی و روانی نامناسب و استرس شدید نیزبر این مورد تاثیر گذاراست و دقیقا به همین دلیل اگر ریزش موی مژه  شما شدید است پس مراجعه به پزشک متخصص را پشت گوش نیندازید.

البته از دیگر دلایل ریزش مژه‌ها می‌توان ازبیماری چشمی چون تومورهای لبه پلک نام برد که در ادامه مفصل به آن خواهیم پرداخت.

علل ریزش موهای مژه

  • تاثیراختلال تغذیه بر ریزش مژه ها

کمبود برخی مواد غذایی و معدنی از جمله پروتئین و بیوتین  و آهن سبب ریزش مژه می شود. همچنین مصرف بیش از حد ویتامین آ، از علل ریزش مو است. برای جلوگیری از ریزش مژه‌ها یادتان باشد از مواد غذایی استفاده کنید که این نوع مواد و پروتئین ها را در خود داشته باشند و از مصرف بیش از حد ویتامین آ خودداری کنید.

تاثیراختلال تغذیه بر ریزش مژه ها
تاثیراختلال تغذیه بر ریزش مژه ها
  • تاثیر بیماری‌های مختلف بر ریزش مژه ها

علاوه براین موارد عفونت‌های مختلفی چون عفونت سیفلیس و عفونت های ویروسی چون تب خال و جذام نیز بر ریزش مژه‌ها تاثیرگذار است که برای تشخیص این‌گونه بیماری‌ها و درمان هرچه سریع‌تر آن باید به پزشک متخصص مراجعه کنید علاوه براین عفونت های قارچی نیز جزعفونت‌هایی است که سبب ریزش مژه‌ها می‌شود.

  • بیماری های روحی

اما علاوه‌بر بیماری‌ها جسمی بیماری‌های دیگری چون بیماری‌های روحی نیز بر ریزش موهای مژه‌ها تاثیرپذیر است. بنابراین شوک‌های روحی و ضربه‌های روحی وارد شده نیز بر رِیزش مژه‌ها تاثیرگذاراست.

  •  تاثیر التهاب لبه پلک بر ریزش مژه‌های چشم

التهاب لبه پلک یا بلفاریت یکی از عوامل ریزش مژه است. این بیماری ممکن است بر اثر ضربه، عفونت  و دستکاری محل اسیب دیده ایجاد شود. بلفاریت سبب تورم پلک می‌شود و تورم پلک سبب می‌شود که ریزش مژه‌ها بسیار راحت‌تر و بیشتر ازمعمول کنده شوند. این حالت سبب ریزش تمام مژه‌ها نمی‌شود و ممکن است در اثر شست‌وشو و یا مالش شدید پلک‌ها تعداد زیادی از مژه‌ها کنده می‌شود. جدای ازمسئله زیبایی و اهمیت مژه‌ها بر زیبایی فرد، ریزش مژه‌ها گاهی به دلیل عفونت‌های چشمی است و عفونت‌های ناشی از چشم باید سریعا درمان شود تا اسیب جدی به سلامت افراد وارد نشود.

درماتیت سبوره  نوعی دیگر ازبیماری عفونی انگلی است که سبب التهاب پلک و عفونت چشم می‌شود؛ این بیماری نیز منتهی به ریزش مژه می‌شود. مخملک و بیماری‌های پوستی چون جذام از دیگر عوامل ریزش و کم‌پشتی مژه‌ها هستند

  • تاثیر مواد آرایشی بر ریزش مژه ها

حساسیت به وسایل آرایش و مواد آرایشی گاهی سبب ریزش مژه می‌شود استفاده پیاپی و مکرر ازبرخی مواد آرایشی نیزسبب می شود که مژه های فرد دچار ریزش شوند. مواد آرایشی چون ریمل و استفاده مکرر از آن و همچنین استفاده همیشگی ازمژه‌های مصنوعی و کاشت مکرر مژه سبب ریزش غیرطبیعی مژه‌ها می‌شود از دیگر وسایل آرایشی که سلامت مژه‌ها را به خطر می‌اندازد می‌توان به استفاده دائمی از فرمژه اشاره کرد.

تاثیر مواد آرایشی بر ریزش مژه ها
تاثیر مواد آرایشی بر ریزش مژه ها

دیگر عوامل ریزش مژه ها:

برای بیان دیگر عوامل نه چندان شایع ریزش مژه باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • افرادی با بیماری های هورمونی و تیروییدی و بیماری های داخلی  دچار ریزش شدید موهای مژه می‌شوند.
  • وجود تومور‌های چشمی در فرد و مصرف برخی داروها چون : داروهای ضد انعقاد خون و ضد تیرویید و ایندرال و الپروییک اسید سبب می‌شود تا افراد دچار ریزش شدید مو مژه بشوند.
  • مصرف برخی مواد مخدر چون کوکائین نیز بر ریزش مژه بسیار موثر است.
  • سوختگی  پلک و مژه‌ها و همچنین تتوی لبه پلک‌ها و پشت پلک‌ها از دیگر دلایل ریزش مژه‌هاست سو تغذیه  و کم خونی و همچنین مصرف زیاد ویتامین آ از دیگر علل احتمالی ریزش مژه‌هاست.

اما درمان ریزش مژه چیست؟ بعد از اینکه ما درگیر ریزش شدید مژه‌ها می شویم دنبال راهحلی فوری برای ریزش شدید مژه هایمان هستیم، و این درمان ریزش مژه از مهم ترین دغدغه‌های بسیاری از افراد است.

راه های فوری درمان ریزش مژه ها

  برخی درمان‌‌ها برای ریزش موهای مژه سنتی و خانگی است مانند استفاده ازروغن های گیاهی چون :

  • روغن بادام: روغن بادام سبب تقویت و پرپشتی مژه می‌شود برای استفاده از روغن بادام بهتراست روغن بادام تلخ را استعمال کنید و مژه‌های خود را به مدت سه ماه هرشب به  آن آغشته کنید.
  • روغن رزماری و هفت مغز: همچنین روغن رزماری و روغن هفت مغزاز دیگر داروهای گیاهی تاثیرگذار بر پرپشتی مژه‌ها هستند.

از دیگر عوامل درمانی که نباید از یاد ببریم استفاده نکردن از برخی مواد آرایشی است. اگر مژه‌های شما دچار ریزش شدید هستند از ریمل ضد آب استفاده نکنید این ریمل‌ها سبب ریزش شدید مژه می‌شوند. استفاده از فرمژه نیز به مرور زمان سبب ریزش مژه‌ها می شود پس بهتر است مدتی بی خیال اسفاده از فرمژه شوید. همچنین استفاده از مژه‌های مصنوعی برای مدتی ممنوع! استفاده مکرر از مژه‌های مصنوعی و کاشت مژه به دلیل وجود چسب بر مژه‌ها وسنگینی مژه‌های مصنوعی پس از مدتی سبب ریزش مژه افراد می‌شود.

  • مژه هایتان را دست کاری نکنید: مالش پلک و دستکاری مژه و کشیدن پلک و مزه هنگام پاک کردن آرایش سبب می شود تا مژه‌ها به مرور کنده شوند. به مژه هایتان فرصت تنفس بدهید: اجاه بدهید تا مژه‌هایتان در شب استراحت کنند و مواد آرایشی چشم‌ها را در شب پاک کنید.
درمان ریزش مژه ها
درمان ریزش مژه ها

کاشت مژه طبیعی

یکی از راه های درمان ریزش مژه است  به شرطی که این ریزش دائمی باشد. روش کاشت مژه های طبیعی روشی تهاجمی است روشی شبیه به کاشت مو و تقریبا به همان روش انجام می‌شود. اما به دلیل حساسیت این روش درمان در ایران کمتر پزشکی عمل کاشت مژه طبیعی ر انجام می‌دهد.

درمان ریزش مژه به روش کاشت طبیعی مژه روشی بسیار حساس است و نیازمند است تا توسط فردی حرفه‌ای و بعد از معاینه و مشاوره تخصصی انجام شود. از این رو اگر قصد انجام چنین عملی را دارید حتما بیش از هرکاری یک پزشک متخصص و حاذق پیدا کنید وحتما یک جلسه مشاوره تخصصی بروید.

در روش کاشت طبیعی مژه  پزشک شکاف‌های بسیار ریزی ایجاد می‌کند و پنجاه فولیکول مو بر روی پلک هرچشم توسط پزشک کاشته می‌شود. این روش که درمقابل ریزش مو مژه بسیارمقاوم است وسبب می‌شود تا مژه‌ها حالت پر طبیعی به خود بگیرند و بعد از یک سال این پر پشتی بسیار طبیعی جلوه خواهد کرد.  همچنین لازم به ذکراست اگر این روش انتخاب و نیاز شماست در ده روز اول کبودی و ورم چشم  بسیار طبیعی است پس نگران علائم این چنینی پس از عمل نباشید.

راستی راهکار شما برای سلامت و زیبایی چشم‌های مهربان وپرپشتی مژه‌هایتان چیست؟

حتما نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید و راهکار تجربه شده خود را به ما بگویید.

مطالب با موضوع مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =