بیماری ها و راه های درمان آن هاپیشگیری از ابتلا به بیماری ها

7 نشانه که ممکن است علائم ابتلا به تومور مغزی باشد

تومور مغزی به‌عنوان یکی از بیماری‌های سرطانی شناخته می‌شود که می‌تواند در داخل یا نزدیک بافت مغز و در قسمت‌هایی مانند هیپوفیز و هیپوتالاموس ایجاد شود که علائم مختلفی دارد.

تومور مغزی به‌عنوان یکی از بیماری‌های سرطانی شناخته می‌شود که می‌تواند در داخل یا نزدیک بافت مغز و در قسمت‌هایی مانند هیپوفیز و هیپوتالاموس ایجاد شود که علائم مختلفی دارد.

با توجه به اینکه رشد سلولی به‌صورت غیرطبیعی در ناحیه مغز بسیار حساس و خطرناک است باید افراد تمامی نشانه‌ها و علائمی که می‌تواند مربوط به این بیماری باشد را جدی بگیرند و درصورت مشاهده هر کدام از آن‌ها به پزشک متخصص مراجعه کنند.

درباره تومور مغزی بیشتر بدانید

تومورهای مغزی به معنای رشد سلول‌های غیرطبیعی بوده و با توجه به اینکه مغز ساختار بسیار پیچیده دارد و بخش‌های مختلفی از آن مسئول عملکردهای اصلی سیستم عصبی بدن هستند، ایجاد این بیماری می‌تواند اختلالاتی را برای فرد به‌وجود آرود.

تومورهای مغزی می‌توانند در هر قسمت از مغز یا جمجمه ایجاد شوند که شامل پوشش محافظ، قسمت پایه جمجمه، ساقه مغز، سینوس‌ها، حفره بینی و بسیاری از نواحی دیگر است.

این بیماری خطرناک است زیرا می‌تواند بر قسمت‌های سالم مغز فشار وارد کند یا باعث درگیری نواحی دیگر شود به‌طوری که برخی از توده‌های سلولی غیرطبیعی با مسدودکردن جریان مایع در اطراف مغز، فشار داخل جمجمه را افزایش می‌دهند.

از سوی دیگر باید این را هم در نظر بگیرید که برخی از انواع تومورهای مغزی می‌توانند از طریق مایع نخاعی به مناطق دیگری از مغز یا ستون فقرات سرایت کنند و مشکلات بیشتری را به‌وجود آورند.

نشانه‌های عمومی تومور مغزی چیست؟

باید به این نکته توجه داشته باشید که به‌طور معمول نشانه‌های مربوط به تومورهای مغزی متناسب با اندازه و محل قرارگیری آن ممکن است کمی متفاوت باشد و همچنین به میزان رشد توده سلولی نیز بستگی دارد.

زمانی که فردی دچار چنین مشکلی می‌شود معمولا علائم و نشانه های تومور مغزی که بسیار رایج هستند را بروز می‌دهد، مهم‌ترین موارد برای معرفی علائم اولیه و عمومی این بیماری به شرح زیر است:

  • سردرد یا احساس فشار در این ناحیه که معمولا هنگام صبح بدتر می‌شود.

  • حالت تهوع یا استفراغ

  • بروز تشنج

  • مشکلات چشمی مانند تاری دید، 2 برابر دیدن یا از دست‌دادن بینایی در طرفین میدان دید

  • از دست‌دادن حس یا حرکت در بازو و پاها

  • ایجاد مشکل در حفظ تعادل

  • مشکلات گفتاری

  • احساس خستگی زیاد

  • سردرگمی در مسائل روزمره

  • مشکلات مربوط به حافظه

  • ایجاد مشکل در انجام فرایندهای ساده

  • مشکلات شنوایی

  • احساس سرگیجه

  • بالارفتن وزن و احساس گرسنگی شدید

تومورهای مغزی که سرطانی نیستند معمولا علائمی دارند که به کندی بروز می‌کند و شاید در ابتدا متوجه آنها نشوید که به مرور زمان با گذشت ماه‌ها و سال‌ها نیز این نشانه‌ها بدتر می‌شوند.

تومورهای سرطانی مغز علائمی را ایجاد می‌کنند که به‌سرعت بدتر می‌شوند و امکان دارد در عرض چند روز یا چند هفته شما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کنند و در این صورت مراجعه به پزشک ضروری است.

به این مسئله نیز توجه کنید که امکان دارد نشانه‌هایی که بر اثر بروز تومورهای مغزی ایجاد می‌شوند متناسب با محل قرارگیری متفاوت باشد و باید تمامی آن‌ها را مد نظر قرار دهید.

برای اینکه به‌خوبی با نشانه‌های مربوط به تومورهای مغزی آشنا شوید بهتر است درباره شایع‌ترین موارد اطلاعات بیشتری در اختیار داشته باشید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

سردرد ناشی از تومور مغزی

سردرد شایع‌ترین علامت تومورهای مغزی است که به‌طور معمول در حدود نیمی از افراد مبتلا به این بیماری اتفاق می‌افتد، درصورتی‌که توده سلولی در حال رشد باشد و به سلول‌های سالم اطراف خود فشار بیاورد چنین نشانه‌ای را تجربه می‌کنید.

سردرد ناشی از تومورهای مغزی اغلب زمانی که صبح‌ها بیدار می‌شوید شدیدتر است اما در هر زمانی امکان دارد بروز کند، برخی افراد سردردهایی دارند که آن‌ها را از خواب بیدار می‌کند.

باید این را در نظر داشته باشید که برخی از افراد امکان دارد علائمی شبیه به سردردهای تشنجی و میگرنی را احساس کنند که ممکن است به مرور زمان و با بروز نشانه‌های شدیدتر دچار تغییر در رفتار و شخصیت آن‌ها شند.

تهوع و استفراغ ناشی از تومورهای مغزی

یکی دیگر از نشان‌های شایع که برای این بیماری مد نظر قرار می‌گیرد احساس تهوع و استفراغ است که معمولا در صورت بروز مشکلات دیگر نیز امکان دارد چنین حالتی را تجربه کنید.

تشنج در هنگام بروز تومورهای مغزی

این مورد دومین علامت شایع گزارش‌شده در رابطه با ایجاد تومورهای مغزی است که هرگز نباید نادیده گرفته شود چرا که در برخی مواقع ممکن است ناشی از صرع، سکته یا دیگر اختلالات نیز باشد.

تشنج یک تغییر ناگهانی و غیرارادی در رفتار، کنترل عضلات، هوشیاری یا احساس است که علائم آن می‌تواند از لرزش ناگهانی و از دست‌دادن کامل هوشیاری تا انقباض عضلانی یا لرزش خفیف اندام متغیر باشد.

عدم تعادل ناشی از تومورهای مغز در ناحیه جلویی

لوب‌های پیشانی در قسمت جلویی مغز قرار دارند که تفکر و حرکت بدن را کنترل می‌کنند، تومورهای مغزی که در این ناحیه ایجاد می‌شوند ممکن است باعث مشکلات تعادلی و اختلال در راه‌رفتن شوند.

از طرفی اگر تغییرات شخصیتی مانند فراموشی و عدم علاقه به فعالیت‌‌های معمولی وجود داشته باشد امکان دارد به‌عنوان نشانه‌ای از ایجاد تومور در جلوی مغز در نظر گرفته شود، به‌طوری که گاهی اوقات اعضای خانواده متوجه می‌شوند که فرد مبتلا به این بیماری متفاوت به‌نظر می‌رسد.

مشکلات حواس ناشی از تومورهای مغزی در ناحیه وسط مغز

لوب‌های جداری در قسمت میانی و بالایی مغز قرار دارند که به پردازش اطلاعات مربوط به لمس، چشایی، بویایی، بینایی و شنوایی کمک می‌کنند با توجه به این مسئله می‌توان انتظار داشت که درصورت ایجاد تومور مغزی در این بخش مشکلاتی مربوط به حواس را مشاهده کنید.

اختلال در عملکرد بینایی ناشی از تومورهای مغزی در ناحیه پشتی مغز

در رابطه با تومورهایی که در قسمت پشت سر ایجاد می‌شوند باید گفت که در این بخش لوب‌های پس سری قرار گرفته‌اند و در کنترل عملکرد بینایی وظیفه مهمی را بر عهده دارند.

از همین رو زمانی که یک فرد مبتلا به تومور مغزی می‌شود که در این ناحیه قرار دارد ممکن است مشکلاتی را در رابطه با تاری دید و کاهش سطح بینایی خود تجربه کند.

مشکل حافظه ناشی از تومورهای مغزی در قسمت تحتانی مغز

بخش تحتانی محل قرارگیری لوب‌های تمپورال در 2 طرف مغز بوده و وظیفه اصلی که بر عهده می‌گیرد مربوط به پردازش خاطرات و حواس مختلف فرد است که با بروز آسیب امکان ایجاد اختلال در حافظه وجود دارد.

جمع‌بندی

تومور مغزی که بر اثر رشد غیرطبیعی سلول‌ها ایجاد می‌شود ممکن است نشانه‌های مختلفی را به‌دنبال داشته باشد که با توجه به اندازه، محل قرارگیری و میزان رشد توده متفاوت خواهد بود. مهم‌ترین علائم شامل سردرد، حالت تهوع، تغییر در حواس و برخی موارد دیگر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + دو =