پزشکی و سلامت

نوروساینس چیست و چه تاثیری در زندگی ما دارد؟

نوروساینس و یا عصب شناسی ساختار و عملکرد مغز و سیستم عصبی انسان را بررسی می‌کند. دانشمندان نوروساینس از زیست شناسی سلولی و مولکولی، آناتومی و فیزیولوژی، رفتار و شناخت انسان و سایر رشته‌ها برای نقشه برداری از مغز در سطح مکانیکی استفاده می‌کنند. تخمین زده می‌شود که انسان‌ها صد میلیارد نورون یا سلول‌های مغزی دارند که هر کدام هم حدود هزار اتصال به سلول های دیگر دارند.

یکی از چالش‌های بزرگ نوروساینس مدرن، ترسیم تمام شبکه‌های ارتباط سلول به سلول است یعنی مدارهای مغزی که همه افکار، احساسات و رفتارها را پردازش می‌کنند. تصویر حاصل از این مدارها که رفته رفته مشخص می‌شوند،”کانکتوم” نام دارند. توانایی مغز برای ایجاد اتصالات و مدارهای عصبی جدید” نوروپلاستیسیته” زیربنای همه یادگیری‌ها است.

زیست‌شناسی و روان‌شناسی در زمینه نوروساینس متحد می‌شوند تا به سوالاتی مانند نقش مغز در درک درد یا علت اصلی بیماری پارکینسون رسیدگی کنند. شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای، تصویربرداری و سایر ابزارها به محققان و کارشناسان پزشکی بینش جدیدی در مورد آناتومی فیزیکی مغز، سیم‌کشی پنج میلیون کیلومتری آن و ارتباط آن با بقیه ذهن و بدن می‌دهد. همانطور که کامپیوترها با اتصالات الکتریکی به سختی سیم کشی می شوند، مغز نیز با اتصالات عصبی سیم سختی دارد. این اتصالات لوب‌های مختلف آن را به هم متصل می‌کنند و همچنین ورودی حسی و خروجی حرکتی را با مراکز پیام مغز مرتبط می‌کنند و به اطلاعات اجازه می‌دهند وارد شوند و به بیرون ارسال شوند.

یکی از اهداف اصلی تحقیقات نوروساینس کنونی، بررسی نحوه عملکرد این سیم کشی است و در صورت آسیب دیدن آن چه اتفاقی می‌افتد. پیشرفت‌های جدید در اسکن مغز به محققان اجازه می‌دهد تصاویر دقیق‌تری را ببینند و تعیین کنند که در کجا ممکن است آسیب وجود داشته باشد و این آسیب چگونه بر مهارت‌های حرکتی و رفتار شناختی در شرایطی مانند مولتیپل اسکلروزیس و زوال عقل تأثیر می‌گذارد. یافته‌های نوروساینس ، رشته‌ای که به سرعت در حال گسترش است، در نیم قرن گذشته با سرعت زیادی رشد کرده است. با این حال، همیشه برای درک کامل ریشه های عصبی رفتار، آگاهی و حافظه انسان به کار بیشتری نیاز است.

چرا دانشمندان باید نوروساینس را مطالعه کنند؟

سیستم عصبی برای تولید افکار، احساسات و رفتار انسان‌ها فعالیت می‌کند. همچنین عملکردهای حیاتی بدن انسان مانند تنفس را نیز تنظیم و کنترل می کند. مطالعه نوروساینس درک ما از زیست شناسی اساسی و عملکرد بدن را افزایش می دهد. دانستن اینکه چگونه عصب‌ها معمولاً کار می‌کنند می تواند به روشن کردن آنچه ممکن است در هنگام بروز مشکلات رخ دهد کمک کند. این امر می‌تواند به محققان کمک کند تا راه هایی را برای پیشگیری یا درمان مشکلاتی که بر مغز، سیستم عصبی و بدن تأثیر می گذارد، بیابند.

نوروساینس علاوه بر بررسی رشد و فعالیت طبیعی سیستم عصبی، بیماری‌ها، اختلالات و آسیب‌هایی را که بر بخش‌هایی از سیستم عصبی تأثیر می‌گذارند، چگونگی رشد و عملکرد آن را مطالعه می‌کند. یافته‌ها نشان می‌دهد که بیش از هزار اختلال در مغز و سیستم عصبی وجود دارد که به برخی از آن‌ها در ادامه اشاره می‌کنیم:

  • ناتوانی های ذهنی و رشدی، مانند سندرم داون و سندرم X شکننده؛
  • اختلالات رفتاری، مانند اختلال نقص توجه/بیش فعالی و اختلالات طیف اوتیسم؛
  • اختلالات یادگیری و اختلالات خواندن؛
  • مشکلات سلامت روان مانند اسکیزوفرنی، اختلال وسواس فکری-اجباری و اعتیاد؛
  • اختلالات اسکلتی عضلانی، مانند دیستروفی عضلانی و سکته مغزی؛
  • نقایص ساختاری، مانند نقص لوله عصبی، که شامل اسپینا بیفیدا، هیدروسفالی و میلومننگوسل است؛
  • صدمات، از جمله آسیب مغزی و آسیب نخاعی، و همچنین نحوه پردازش درد توسط بدن؛
  • سرطان ها، از جمله تومورهای مغزی مانند پاراگانگلیوما؛
  • اختلالات سیستم ایمنی مانند HIV/AIDS؛
  • صرع، تشنج و سکته مغزی.

موضوع اخلاقیات در مطالعه علوم اعصاب

درک چگونگی پیشگیری و درمان این اختلالات و بیماری ها برای حفظ سلامت و رفاه کلی همه افراد ضروری است. بحث در مورد اخلاق نوروساینس یکی از موضوعی ترین بحث های موجود است. وقتی تصمیم می گیرید قسمتی از بدن انسان (به خصوص مغز) را مطالعه کنید، مشکل بزرگ این است که از خود بپرسید آیا اطلاعاتی که می خواهید به دست آورید ارزش بار احتمالی ای را دارد که بر دوش شخص یا حیوانی که در حال مطالعه آن هستید می گذارید یا خیر. علاوه بر این، با پیشرفت تکنیک های تحقیقاتی و فناوری مدرن، این سوال وجود دارد که با این اطلاعات جدید چه باید کرد. آیا بینش در مورد عملکرد سیستم عصبی برای تقویت تحقیقات در مورد برنامه های موذیانه تر استفاده خواهد شد؟ یا اینکه از منظر صرفا پزشکی استفاده خواهد شد؟

اگر کسی هرگز شکست نخورده باشد نمی تواند واقعاً یک فرد موفق باشد. اگر برای الهام گرفتن از داستان زندگی بزرگترین کارآفرینان جهان به دنبال یک سایت مرجع می‌گردید پیشنهاد ما وب‌ سایت دانشگاه کسب‌وکار است. وب‌ سایت دانشگاه کسب‌وکار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش می‌دهد. دانشگاه کسب‌وکار سال‌ها تجربه خود را در زمینه استارتاپ‌ها با شما به اشتراک می‌گذارد. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقه‌مند هستید می‌توانید از وبسایت‌هایی مانند entrepreneur.com، economist.com، businessuni.net، bloomberg.com، hbr.org و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.

منبع: Businessuni.net کارآفرینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 6 =